Distribuie pagina
2948
gara-drumul-unirii-4

gara-drumul-unirii-3

gara-drumul-unirii-2

gara-drumul-unirii-1

gara-drumul-unirii-4
gara-drumul-unirii-3
gara-drumul-unirii-2
gara-drumul-unirii-1

Gara pe drumul Unirii

25 Octombrie 2017 - 6 Noiembrie 2017

Ziua Armatei Române, 25 Octombrie, va fi marcată în cadrul proiectului “Gara pe drumul Marii Uniri“ realizat de Asociația DAR DEVELOPMENT printr-un eveniment de excepție: lansarea expoziției foto documentare în minunata Cetate a Făgărașului.

Expoziția foto documentară care a fost lansată la Iași, capitalarezistenței naționale în timpul Primului Război Mondial, prezentată apoi la Târgoviște capitala medievala a Valahiei și la București, capitala României Moderne este dedicată Centenarului Marii Uniri și se defășoară în cadrul protocolului încheiat de Asociația DAR DEVELOPMENT cu Departamentul Identității Naționale .Proiectul“Gara pe drumul Marii Uniri“ este finantat de catre AFCN .

Cu sprijinul unuia dintre partenerii principali ai proiectului: Centrului Național de Calificare și Instruire Feroviară –CENAFER, instituție publică în subordinea Ministerului Transporturilor care administrează activitatea de muzeistică feroviară prin Muzeul Căilor Ferate Române din București, vom putea expune la Făgăraș un număr mult mai mare de exponate care vor putea întregi în opinia noastră imaginea unor importante pagini de istorie feroviară evidențiind contribuția căilor ferate în dezvoltarea României Moderne și desfășurarea Primului Război Mondial.

Asociația DAR DEVELOPMENT are ca parteneri nationali în proiect: Arhivele Naționale ale României, : Centrului Național de Calificare și Instruire Feroviară –CENAFER, care administrează activitatea de muzeistică feroviară prin Muzeul Căilor Ferate Române,Primăria Municipiului Iași, Complexul Național Muzeal Curtea Domnească Târgoviște, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, și comunitatea “Călător prin gările de odinioară”, iar partener local Muzeul Țarii Făgărașului “Valer Literat“.

Vernisajul va avea loc în 25.10.2017 la orele 13:00 la Muzeul Țarii Făgărașului “Valer Literat“. Expoziția va putea fi vizitată în periada 25.10- 6.11 în cadrul orelor de vizitare ale muzeului.
De la Făgăraș expoziția “Gara pe drumul Marii Uniri“se va îndrepta spre punctul său terminus Alba Iulia unde va putea fi vizionată cu ocazia Sărbătorii Unirii de la 1 Decembrie, ne spune doamna Alexandra Brutaru, președinta Asociația DAR DEVELOPMENT care va prezenta expoziția la vernisaj, alături reprezentanții CENAFER și ai muzeului. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.